Властивості ікри щуки | Рибалка, риба і риболовля

Чим корисна ікра щуки?

В м’ясі щуки знаходиться велика кількість білка. Але її ікра не є винятком і містить достатню кількість білка, який легко засвоюється організмом людини. Вживання ікри щуки в їжу призводить до омолодження шкіри людини, за рахунок підвищеного вмісту білка.

Прискорюється процес регенерації клітин шкіри, і вона стає більш пружною, за рахунок вмісту таких вітамінів, як вітаміни А і Е. Амінокислоти, що входять до складу білка зміцнюють імунітет людини. У зв’язку з цим, рекомендується вживати якомога більше щучої ікри, якщо відчуваються проблеми з імунною системою.

У щучої ікрі є достатня кількість йоду, який позитивно діє на функціонування щитовидної залози. Це сприятиме меншій втомлюваності і більшій життєрадісності. Крім цього, вживання щучої ікри призводить до оптимізації обмінних процесів в організмі, що запобігає появі зайвої ваги. Омега-3 жирні кислоти позбавлять організм від надлишку холестерину, очистять судини і поліпшать роботу серцево-судинної системи.

Незважаючи на це, її не можна вживати дітям до 3-х років через наявність колагену. Крім цього, ікра не захищена від різних паразитів, тому, вживаючи її в сирому вигляді, людина ризикує заразитися паразитами. Але приготувавши її по одному з наших рецептів, ризик зараження зводиться до нуля. Тому, від правильної і якісної технології приготування залежить здоров’я людини і про це слід пам’ятати завжди.

Майте на увазі

Запаси водних ресурсів виснажуються набагато швидше, ніж хотілося б. Вилов будь-якої риби в період нересту заборонено, в тому числі і щуки. Тому, перш ніж піклуватися про корисність свого харчування, слід задуматися про наслідки. Адже не з’являться на світ тисячі, а то й мільйони мальків щуки, які потім зможуть вирости в повноцінних особин.

Швидкий рецепт засолювання ікри

Процес приготування:

  • Береться 1 л води на кожні 200 г щучої ікри.
  • Вода ставиться на вогонь разом з морською сіллю (дрібною). Солі необхідно взяти 2 ст. ложки на кожен літр води.
  • Вода з сіллю доводиться до кипіння, в цей склад додають різні приправи.
  • Береться підготовлена ​​ікра і заливається цим маринадом, після чого продукт залишається на 10-15 хвилин. При цьому використовується тільки частина (половина) розчину для того, щоб ікру продезінфікувати і краще очистити.
  • Після цього, вода зливається, а ікра проціджують через марлю. Залишок розчину ставиться на вогонь і доводиться до кипіння, після чого ним знову заливають ікру, але вже на півгодини. При цьому можна помішувати виделкою. Після закінчення цього часу, ікра знову проціджують.
  • Продукт солиться за смаком.
  • На 100 г ікри слід взяти 100 мл соняшникової олії.
  • Суміш ікри, солі і олії збивається вилкою до появи білої піни.
  • Ікра викладається в прозору тару і поміщається в холодильник на 4 години. Ось і все, домашній делікатес готовий.

Інші смачні рецепти приготування риби:
https://top-shimano.com.ua/

Чим корисна ікра щуки?
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *