Користь ікри форелі | Рибалка, риба і риболовля

Цікаві факти про ікру форелі

Форель є прісноводним представником сімейства лососевих, і характеризується цінним і дуже смачним м’ясом. Форель можна зустріти в багатьох водоймах з чистою, прозорою і прохолодною водою. В даний час практикується розведення форелі штучно, особливо в платних водоймах. Відрізняється від представників свого сімейства досить дрібною ікрою, що має яскраво-помаранчевий відтінок. Ікринки напівпрозорі, розміром від 2 до 3 мм.

Нерест форелі.

Характеристики ікри форелі:

  • Хоча ікринки і маленькі, зате вони мають прекрасні смакові дані.
  • Відрізняється високим рівнем вмісту корисних речовин, таких як білки, корисні жири, жирні кислоти, мікроелементи і вітаміни.
  • Легко засвоюється організмом, не обтяжуючи шлунок, тому вживати її допустимо в будь-якому віці.
  • Допомагає впоратися або попередити такі захворювання, як атеросклероз або імунодефіцит.
  • Покращує формулу крові і оптимізує кровообіг.
  • Зміцнює кістки, покращує зір, підвищує ефективність роботи клітинних мембран і нервових тканин.
  • Знижує рівень шкідливого холестерину в організмі.

Коли ікру витягують з риби, її зовнішній вигляд і смакові характеристики далекі від готового продукту. Перед процесом засолювання, її потрібно відокремити від плівки і добре промити. Після засолювання смакові характеристики кардинально змінюватися.

Після вилучення з риби, її допустимо зберігати не більше 24 години і лише після засолювання, терміни зберігання збільшаться. В результаті, вийде той продукт, який всі звикли вживати, особливо у свята.

Як вибрати ікру для засолювання

Щоб вийшов смачний продукт, слід використовувати тільки якісний вихідний продукт. Іншими словами, ікру потрібно правильно вибрати, керуючись деякими порадами. Наприклад, слід розрізняти три види ікри:

  • Ікра «сирець». Цей вид ікри засолюється безпосередньо в плівках. Зберігається подібний продукт не більше місяця, а крім цього, вона має специфічний смак.
  • Паюсна ікра. Засолюється ікра за спеціальним рецептом, із застосуванням способу пресування, в результаті чого виходить однорідна маса. Зберігається подібний продукт протягом року, володіючи непоганими смаковими характеристиками.
  • Зерниста ікра. Це ікра, яка дозріла. У процесі приготування в неї додають олію і сіль. Ікра, приготована цим способом дуже смачна. При цьому, ікринки легко відокремлюються одна від одної.

Цікаві факти про рибу:
https://top-shimano.com.ua/

Цікаві факти про ікру форелі
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *