Як смачно засолити горбушу | Рибалка, риба і риболовля

Горбуша – як приготувати рибу швидко і смачно

Ніжна і пружна текстура м’яса горбуші дозволяє швидко увібрати в себе сіль. На приготування горбуші вдома може піти не більш 24 годин. Приступати до приготування риби слід відразу ж після її розморожування.

Рекомендується купувати рибу, у якої відсутні нутрощі і голова. У свіжої горбуші рожеве черево має чистий рожевий відтінок, а хвіст не викривлений.

Слід зауважити, що в 85 грамах слабосоленої горбуші є 10 грамів відмінного риб’ячого жиру.

Секрети смаку

М’ясо риби відрізняється слабкою гіркуватістю і цей фактор завжди потрібно враховувати в процесі соління. Наявність солі зведе до мінімуму гіркоту, а цукор і прянощі додадуть м’ясу риби тонкий смак.

До м’яса горбуші можна додати такі приправи:

  • кріп;
  • петрушку;
  • чорний перець;
  • білий перець;
  • перець горошок;
  • розмарин;
  • гірчицю;
  • часник;
  • лавровий лист.

Є кілька секретів домашнього засолювання горбуші:

  • цукор, присутній в розсолі, здатний додати страві пікантний смак;
  • для приготування з олією, краще скористатися звичайною рослинною олією;
  • якщо в процесі приготування горбуші її поставити під прес, то вона почне виділяти сік;
  • використання цукрової пудри дозволить отримати дуже ніжний смак;
  • для засолювання годиться тільки кам’яна (велика) або морська сіль;
  • горбушу бажано готувати в скляній, керамічній або пластиковій тарі.

Цікаво! У 100 грамах солоного м’яса горбуші міститься 19% вітаміну А.

Сухе засолювання, із застосуванням прянощів і цукру

Крім звичайного, простого засолювання риби, існують варіанти, коли до солі додається цукор і спеції. Пропонується наступний спосіб приготування горбуші:

  • З тушки видаляється хребет і інші кістки.
  • Філе розділяється на дві частини.
  • М’ясо обробляється з усіх боків сумішшю, складається з солі, чорного перцю, цукру, подрібненої зелені кропу і петрушки. Зверху можна покласти кілька лаврових листків і полити соком лимона.
  • Покласти один шматок, а зверху інший.
  • Потримати рибу пару діб в холодильнику.
  • Після закінчення цього терміну рибу потрібно обов’язково очистити від надлишків солі і приправ.

Потрібно знати! Щоб риба рівномірно просочилася соком лимона і прянощами, її необхідно перевернути 2 рази на добу. У даному рецепті лимонний сік можна замінити на оцет, а перець, на зернову гірчицю.

Все про рибу та риболовлю:
https://top-shimano.com.ua/

Горбуша – як приготувати рибу швидко і смачно
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *