Смачний кляр для риби | Рибалка, риба і риболовля

Кляр для риби без яєць

Риба, приготована за цим рецептом, годиться для того, щоб подати її до святкового столу. Цікавий смак готового продукту не залишиться без уваги гостей, рідних і близьких. Розглянемо приготування кляру на пиві, кряру без яєць та дієтичного кляру для риби. Смачного!

Кляр без яєць

Тісто:

  • 20 мл щойно вичавленого соку лимона.
  • 250 мл білих сортів вина.
  • 100 г очищених волоських горіхів.
  • 100 г сухарів панірувальних.
  • Сіль (досить щіпки).
  • Прянощі, у вигляді трав до 5 грамів.
  • Мелена паприка, близько 2 грами.

Технологічні етапи приготування:

З’єднайте вино і лимонний сік. В окремій ємності змішайте горіхи (подрібнені), прянощі, панірувальні сухарі, паприку і сіль.
Спочатку шматочки риби поміщають в суміш вина і соку лимона, а потім умочують їх в суху суміш, після чого обсмажують на сковорідці.

Дієтичний кляр для риби

Цей рецепт кляру допоможе зберегти фігуру тим, хто постійно контролює свою вагу.

Слід підготувати такі інгредієнти:

  • 150 мл кефіру.
  • 50 г вівсяних висівок.
  • 10 г свіжого кропу.
  • Сіль і шафран – по 2 грами.
  • Чорний мелений перець за смаком.

Етапи приготування:

У кефір засипається сіль і спеції за смаком. Подрібнюється кріп і так само додається до кефіру. Останній етап – це додавання вівсяних висівок, після чого маса перемішується.
Природно, що таке панірування вимагає певної технології приготування страви. Тому шматочки риби розкладають на сковорідці або жаровні і заливають приготовленою сумішшю, після чого страву поміщають в духовку.

Кляр на пиві

Пиво, додане в кляр, робить насиченим смак будь-якої риби, навіть нежирної, а приємний смак досягається завдяки застосуванню гірчиці.

Продукти для приготування:

  • Одне яйце.
  • Пиво світлих сортів – 200 мл.
  • Гірчичний порошок – 30 грамів.
  • Борошно пшеничне – 120 грамів.
  • 20 мл рослинної олії.
  • Один зубчик часнику.
  • Сіль, для смаку.
  • Спеції, за бажанням.

Правильне приготування:

Яйце розмішується (збивається) з сіллю і з приправами. Сюди ж додається гірчиця, олія і подрібнений часник.
Поступово засипається борошно і ретельно перемішується.
На закінчення, до кляру додається пиво і також перемішується.

Сподіваємося, ці прості рецепти кляру стануть вам у нагоді. Про те, як правильно зберігати та готувати рибу на нашому сайті:
https://top-shimano.com.ua/

Кляр для риби без яєць
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *