Як приготувати кляр для риби | Рибалка, риба і риболовля

Кляр для риби

Рибні страви готуються за різною технологією. Риба в клярі – це одна з технологій, яка призначена для збереження соковитості м’яса, його смаку і аромату. До того ж, існує риба з пухкою текстурою м’яса, а кляр допомагає зберегти цілісність приготованих шматочків або рибних котлет.

Можна приготувати кляр за простою технологією, який своїм смаком буде доповнювати смак рибної страви. Риба в клярі – це поживна страва, тому вона буде до смаку всім членам сім’ї.

Секрети приготування кляру для риби

По-перше, слід приготувати його так, щоб він був досить в’язким. Причому оцінити його консистенцію досить просто в процесі приготування. Для цього достатньо вмочити в нього столову ложку і витягнути, після чого оцінити, як кляр стікає з ложки. Якщо після цього на поверхня ложки не просвічується крізь текстуру тіста, значить кляр готовий до приготування страви.

Щоб кляр вийшов ідеальним, слід взяти на озброєння такі рекомендації:

  • Смачне тісто виходить тоді, коли при його приготуванні використовуються охолоджені інгредієнти.
  • Борошно потрібно обов’язково просіяти.
  • Всі складові необхідно ретельно перемішати.
  • Зі спецій краще використовувати фенхель, коріандр, куркуму, мускатний горіх, чебрець.
  • Крім спецій, в тісто можна додати такі компоненти, як сир, гриби, овочі, горіхи, але попередньо їх подрібнити.
  • Щоб після приготування страви кляр вийшов хрустким, його краще помістити в холодильник на 1 годину.
  • Для приготування риби в клярі, годиться будь-який вид риби.
  • Перед вмочуванням в кляр, шматочки риби слід просушити паперовим рушником.
  • Риба на сковорідці готується так, щоб шматочки не склеїлися між собою.

Простий рецепт кляру

Звичайний рецепт приготування кляру не забере багато часу, тому можна за короткий час приготувати рибні страви. Його смак не завадить відчути смак справжньої риби.

Для приготування клярі знадобляться:

  • Кілька яєць.
  • Пшеничне борошно, максимум 100 грамів.
  • Вода 20 мл.
  • Сіль.
  • Чорний мелений перець.
  • Прянощі, у вигляді трав за бажанням.

Технологія приготування

В першу чергу збиваються яйця будь-яким доступним способом.
До збитих яєць засипають сіль, перець і приправи, а також доливається вода і, ретельно перемішуються.
Після цього, поступово додається борошно, при цьому перемішування продукту не зупиняють.

Багато цікавих рецептів приготування риби:
https://top-shimano.com.ua/

Кляр для риби
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *