Корисні властивості коропа | Рибалка, риба і риболовля

Короп: користь і шкода

Риба – це незамінний продукт, який здатний забезпечити нормальну життєдіяльність організму людини. Регулярне вживання риби може сприяти:

  • Поліпшенню загального стану організму, завдяки його поповненню корисними вітамінами і мінералами.
  • Можливості продовження життя за рахунок блокування антиоксидантами вільних радикалів.
  • Підвищенню працездатності та продуктивності, не залежно від характеру праці: розумової або фізичної.
  • Зниження рівня цукру в крові. Це означає, що коропа рекомендується вживати хворим на цукровий діабет.
  • Поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, на тлі прискорення метаболізму.

Основне протипоказання – це надмірне вживання продукту. Зайві з’їдені шматочки на користь не підуть. Людський організм візьме стільки корисних речовин, скільки їх йому потрібно. Крім цього, існує ще таке поняття, як збалансоване харчування. Іншими словами, раціон харчування не може складатися лише з однієї риби, навіть, якщо вона корисна і містить таку кількість корисних складових. У будь-якому випадку, краще покладатися на гастрономічні уподобання.

Що приготувати з коропа

Короп – це універсальна риба для приготування різних, недорогих страв. Коропа використовують практично у всіх національних кухнях всього світу. Нижче наведений простий рецепт, який реально використовувати для приготування коропа.

Смажений короп

Щоб приготувати рибу за цим рецептом знадобиться:

  • 0,5 кг коропа.
  • Мелений перець.
  • Олія.
  • Борошно.
  • Сіль.
  • Лимон.

На початковому етапі приготування риба очищається від луски і позбавляється від нутрощів, після чого вона ретельно миється. Від риби відрізається голова, хвіст і плавники. Далі риба поділяється на 2 частини по лінії хребта і ріжеться на не великі шматки. Потім рибу солять, перчать і поливають соком лимона. Можна додати спеції. Риба залишається на 10-15 хвилин для маринування.

Береться сковорідка, змащується олією і ставиться на вогонь, шматочки риби обвалюються в борошні і викладаються на сковорідку. Риба обсмажується з обох сторін по 5-7 хвилин до появи золотистого відтінку. Смачного!

Як піймати коропа восени?

Короп: користь і шкода
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *