Юшка з щуки в мультиварці | Рибалка, риба і риболовля

Корисна юшка зі щуки в мультиварці

Юшка в мультиварці

З появою мультиварки, багато господинь почали готувати більшість страв саме в ній. Це зручно, просто і не потребує багато часу.

Що для юшки потрібно:

  • 1 кг щуки;
  • 1 морквина;
  • 3 картоплини;
  • 2 ст. ложки пшона;
  • 2 цибулини;
  • лавровий лист;
  • чорний перець горошком;
  • зелень;
  • сіль за смаком.

Технологія приготування:

Потрібно обробити, добре промити і порізати на шматки щуку. У мультиварку набрати води і покласти туди шматки щуки. Вибрати режим «Варка на пару» і варити до точки кипіння.

Відкрити мультиварку, зняти піну, додати цибулю і спеції. Вибрати режим “Тушкування” і тушкувати страву протягом 1 години. Після закінчення часу, рибу з бульйону витягають і відокремлюють м’ясо від кісток.

Додаємо нарізані кубиками овочі і знову готуємо в режимі «Тушкування» ще одну годину. За 15 хвилин до готовності в страву додати пшоно, а за 5 хвилин – м’ясо риби. Після цього, мультиварка вимикається, а страва повинна настоятися ще протягом 30 хвилин.

Наскільки корисна юшка з щуки

Юшка – це дієтична страва, яка легко засвоюється людським організмом. Якщо правильно приготувати рибу, то в бульйоні зберігаються всі поживні речовини, які знаходяться в рибі. А в рибі є такі мікроелементи, як:

  • йод;
  • залізо;
  • сірка;
  • цинк;
  • хлор;
  • фтор;
  • фосфор;
  • калій;
  • натрій;
  • кальцій;
  • молібден;
  • кобальт.

Крім цього, в м’ясі щуки багато корисних вітамінів, таких, як А, В, С, РР. Незважаючи на це, юшку доповнюють, наявністю вітамінів і корисних речовин, овочі.

Тому, юшка зі щуки – це дійсно корисна та дуже смачна страва, від якої буде тільки користь для організму людини.

Калорійність юшки з щуки

Щука, як і більшість риби, є низькокалорійним продуктом, а тому, може бути рекомендована дієтологами. 100 грамів м’яса цієї риби містить всього 90 кКал, а навариста юшка, приготована за звичайним рецептом, може містити трохи більше 50 кКал на 100 г продукту. Тому, юшка може входити в щоденний раціон будь-якої людини, без побоювань набрати зайву вагу. А ось для людей, у яких вже є зайва вага, дуже корисно буде вживати юшку, так як це призведе до зниження зайвої ваги.

Багато рецептів страв з риби:
https://top-shimano.com.ua/

Оцініть будь-ласка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *