Як приготувати юшку зі щуки | Рибалка, риба і риболовля

Особливості приготування юшки з щуки

Юшка – це суп з риби, який вважається дуже корисним і смачним, особливо для тих, хто не хоче появи зайвої ваги. При цьому, не кожен вид риби можна використовувати для приготування юшки.

Насправді вважається, що найсмачніна юшка виходить з хижих видів риб, таких, як судак, окунь чи щука. Природно, що все, що приготовлено на природі з тільки що спійманої риби, набагато смачніше від страви, приготованої в квартирі. І все ж, якщо сильно постаратися, то і домашня юшка з щуки може вийти досить смачною. Найголовніше, знати деякі тонкощі в приготуванні цього наваристого і дуже корисного супу.

Як вибрати і підготувати рибу

Якщо скористатися деякими рекомендаціями і правильно вибрати рибу, то юшка обов’язково вийде смачною і поживною.

Наприклад:

  • Для приготування цієї страви потрібно брати тільки свіжу рибу, а ще краще – живу. Юшка з мороженої риби не матиме такого яскравого смаку.
  • Щоб юшка була наваристішою, в неї потрібно додати, крім щуки, таку рибу, як сом, окунь, стерлядь або йорж. Вважається, що наваристий бульйон виходить з йоржів.
  • При приготуванні юшки слід віддати перевагу дрібній рибі і не готувати юшку з великої щуки. Велика щука може внести присмак твані.
  • Перед приготуванням рибу потрібно ретельно обробити, з видаленням нутрощів. При цьому, її слід дуже ретельно помити в проточній воді.
  • Краще використовувати малі шматочки, які додають в суп за 10-15 хвилин до його готовності. Вариться юшка на маленькому вогні.

В якому посуді краще готувати юшку

Ідеальним посудом для приготування більшості страв вважається глиняний горщик. Але якщо його немає, то юшку можна зварити і в емальованому посуді.

На замітку! Посуд для приготування юшки не повинен окислюватися, інакше це може привести до втрати смакових якостей страви. Під час приготування, юшку не рекомендується накривати кришкою.

Що ще додають в юшку, крім риби?

Деякі кулінари стверджують, що крім води, картоплі і цибулі до юшки не варто додавати більше нічого. Незважаючи на це, для насичення смаку, в юшку слід додати ще деякі інгредієнти.

Деякі рецепти передбачають наявність у страві різних круп, таких як рис або пшоно, овочів, часнику та зелені, такої як петрушка або кріп. Крім цього, додають лавровий лист. Все це робить юшку досить смачною стравою, особливо на природі. До того ж, петрушка здатна згладити нав’язливий присмак риби.

Поради щодо застосування спецій: основне завдання – це додати стільки спецій, щоб вони ледве відчувалися і не змогли перебити аромат риби. Як правило, додають трохи чорного перцю горошком, який надає страві неповторний аромат. Ще одна порада: юшку солять в самому початку її приготування.

Смачні страви з риби:
https://top-shimano.com.ua/

Особливості приготування юшки з щуки
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *