Як солити заморожену рибу | Рибалка, риба і риболовля

Посол свіжої замороженої риби

Оскільки свіжу рибу дістати важко, то солять свіжоморожену, яку морозять на риболовецькому судні методом миттєвої заморозки. Тому, в першу чергу, потрібно розморозити рибу і зробити потрібно все правильно. Процес розморожування повинен пройти в природних умовах, без форсування цього процесу. Для цього, її на ніч можна покласти в холодильник.

Солити потрібно тільки якісний вихідний продукт. Заморожена риба не повинна мати шари льоду, а на її тілі не повинно бути ніяких пошкоджень. Очі повинні бути світлими, а боки округлими і товстими. При натисканні, м’ясо повинно бути щільним і пружним.

Якщо за рецептом потрібно зняти шкіру, то це краще зробити ще з замороженої риби. Потім у риби відріжте голову і хвіст, разом з плавниками. Після цього, її потрошать і ретельно миють. Не зайвим буде видалити всі кістки з хребтом. Якщо тушка риби велика, то її краще порізати на шматки, вагою по 50 грамів. Після цього, ріжеться цибуля і викладається зверху, з додаванням часнику і спецій. Рецепт засолювання свіжої риби.

Засолюванні піддається кожен шматок окремо, і риба складається щільно в ємність. Зверху шматки посипаються тієї ж сухою сумішшю, з цибулею і часником, а також приправами. Потім риба поміщається в холодильник. Якщо таку рибу поставити в холодильник ввечері, то вранці її вже можна їсти. Тушки, вагою до 1 кг можна солити цілком. При цьому, краще видалити голову, хвіст і плавники, а також уважно її випатрати.

Рецепт посолу оселедця

Оселедець в розсолі

В першу чергу слід вибрати якісну рибу. Краще, якщо це свіжозловлена ​​риба, але підійде й свіжоморожена. Краще вибрати великі і жирні тушки оселедця, так як після засолювання вони будуть найсмачнішими.

Як правило, найсмачнішим вважається оселедець тихоокеанський або атлантичний, з сріблястою шкірою, чистими очима і притиснутими до тіла плавниками. Таку рибу зазвичай солять в банках, поміщаючи в них рибу головою вниз, і заливаючи її розсолом. Для приготування розсолу береться 1 літр води, 5 столових ложок солі, 5 горошин чорного запашного перцю, цукор і лавровий лист.

Оселедець заливається охолодженим, але кип’яченим розсолом, з усіма необхідними складовими. Приготування розсолу не повинно викликати ніяких складнощів. Спочатку вода доводиться до кипіння, після чого до неї додають потрібні інгредієнти.

Після цього вода повинна покипіти 5 хвилин, після цього дають можливість розсолу охолонути. Рибу заливають охолодженим розсолом і залишають так на 3-4 години, а потім поміщають в холодильник. Перед цим зверху можна додати по 1 ст. ложці гірчиці в кожну ємність. Риба повинна готуватися до 2 діб і лише після цього її можна вживати в їжу.

Цікаві факти про рибу:
https://top-shimano.com.ua/

Посол свіжої замороженої риби
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *