Чим корисна форель? | Рибалка, риба і риболовля

Про користь форелі

Форель вважається одним з кращих делікатесів. Форель відноситься до сімейства лососевих і може жити як в солоній, так і в прісній воді. Тому, природне середовище проживання риби має великий ареал, куди входять озера і річки Північної Америки і Євразії, басейни Тихого і Атлантичного океанів. Риба знайшла свій притулок навіть в гірських струмках Північної Африки, а деякі види мешкають в річках Нової Зеландії і Австралії.

Особливості форелі

Розмір риби залежить від місця проживання і харчування. У прісних водах розмір форелі може досягати п’ятдесяти сантиметрів, а вага доходить до двох кілограм. Риба, яка виросла в солоній морській воді, може мати довжину до метра і вагу до п’яти кілограм, але зустрічаються особини, які при такій довжині досягають у вазі восьми – дванадцяти кілограм. Де ловити форель читайте в статті.

Форель користується великим попитом, тому добре розвинене вирощування риби в штучних умовах. Для цього використовуються басейни прісних струмків, річок і озер, а також спеціальні морські садки, розташовані по побережжю Канади і Норвегії.

М’ясо форелі використовується в кухнях різних країн. Прекрасний смак і помірна жирність дозволяє вживати рибу для приготування перших страв. З форелі готують відмінну юшку, дуже смачні страви виходять зі смаженої, копченої, тушкованою риби. В Японії цю рибу часто використовують для приготування суші.

Корисні властивості форелі:

  • наявність жирних кислот позитивно позначається на системі кровотворення, перешкоджає утворенню тромбів і підвищує гемоглобін;
  • добре впливає на нервову систему, знімає емоційну напругу;
  • позитивно позначається на роботі м’язової і гормональної систем, покращують функції органів на клітинному рівні;
  • наявність мікроелементів посилює регенерацію тканин, зміцнює волосся і нігті;
  • зміцнює стінки судин і покращує роботу серцевого м’яза, знижує артеріальний тиск;
  • сприяє виведенню токсинів і вільних радикалів, має антиоксидантну дію;
  • корисно вживання риби при захворюванні на цукровий діабет, нормалізує рівень глюкози в крові;
  • жирні кислоти надають позитивну дію на зір, знімають втому очей і запобігають астигматизм;
  • підсилюють мозкову діяльність, сприяє концентрації уваги і уповільнює процеси старіння.

Форель – незамінний продукт для збалансованого харчування, вона збагачує організм поліненасиченими жирними кислотами омега, необхідними для нормальної життєдіяльності організму. При регулярному вживанні м’яса форелі знижується ризик захворювань атеросклерозом, так як корисні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, запобігають появі бляшок на стінках судин.

Більше цікавого про ловлю форелі та інших видів риб:
https://top-shimano.com.ua/

Про користь форелі
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *