Приготування ікри форелі | Рибалка, риба і риболовля

Приготування ікри форелі

На жаль, в домашніх умовах не всім вдається отримати такий ж смак, який має магазинна ікра. Рецептів приготування ікри кілька. Якщо дотримуватися послідовності технологічних етапів і співвідношення інгредієнтів, вдасться приготувати ікру смачніше, ніж в магазині.

Щоб засолити ікру форелі в домашніх умовах, потрібно такі продукти і інструменти:

  • Каструля або миска зі скла.
  • Сітка для проціджування ікри або марля.
  • Сіль.
  • Цукор.
  • Олія.

В процесі роботи не рекомендується застосовувати посуд з інших матеріалів. Скло не вбирає запаху і не виділяє сторонніх речовин, здатних вплинути на смак готового продукту.

Сам процес засолювання не можна назвати важким, швидше – відповідальним, оскільки потрібно дотримуватися певної послідовності. Тільки в такому випадку вдасться спробувати цей делікатес, в якому збережені всі корисні речовини.

Простий класичний рецепт

Для отримання готового продукту потрібно:

  • Форелева ікра.
  • Сіль, цукор.
  • Вода.

Етапи приготування:

  • В першу чергу ікру звільняють від плівки. У домашніх умовах для цієї операції застосовується марля. З відрізка марлі формується своєрідний рукав, куди поміщають ікру в плівці. Промиваючи під проточною водою і обертаючи рукавом, виходить звільнити ікру від плівки. Ікра очиститься, а плівка залишиться на марлі.
  • На наступному етапі готують розчин для засолювання. Як правило, розчин роблять концентрованим, з великим вмістом солі. Воду потрібно поставити на вогонь і довести до кипіння, після чого в неї засипають сіль і цукор. Краще, якщо це буде морська сіль. На 1 літр води використовується 200 г солі і 100 г цукру. Розчин повинен покипіти 5-8 хвилин.
  • Розчин знімають з вогню і залишають, щоб він охолов. Гарячим розчином заливати не можна, так як ікра, просто звариться.
  • Після охолодження, цим розчином заливають ікру і залишають її на 5-6 хвилин. Якщо передбачається зберігати продукт довго, то можна залишити і на півгодини.
  • Потім розчин зливається, після чого ікра повинна постояти так протягом 2-3 днів, в залежності від того, скільки вона була в розсолі.

Ікру форелі можна їсти як самостійний продукт або додавати в різні страви або салати. При цьому, слід пам’ятати, що ікра відрізняється місткістю великої кількості поживних інгредієнтів, тому їсти її багато не рекомендується. Для поповнення організму людини вітамінами і мікроелементами, досить з’їсти за день не більше 3 бутербродів.

Про рибу та риболовлю читайте тут:
https://top-shimano.com.ua/

Приготування ікри форелі
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *