Кляр для риби - смачні рецепти | Рибалка, риба і риболовля

Рецепти приготування кляру для риби

Кляр з додаванням сметани

Якщо в звичайний рецепт додати хоча б один компонент, то отримаємо вже зовсім інший кляр. Додавання в тісто сметани робить його смак цікавішим, до того ж продукт легко перемішується.

Щоб приготувати, знадобляться такі інгредієнти:

  • Одне яйце.
  • 50 грам борошна.
  • 50 мл сметани.
  • Сіль і спеції за смаком.

Як готується:

Яйце збивається, після чого до нього додається сіль, спеції і сметана.
Сюди ж додається просіяне борошно. Тісто ретельно перемішується до однорідної маси.

Як смачно приготувати смажену рибу.

Кляр з додаванням сиру

Цей варіант приготування кляру не відрізняється складністю, але при цьому тісто допустимо урізноманітнити, додаючи в нього різноманітні сорти сиру, а також різні прянощі.

Кляр готується з:

  • 200 г твердого сиру.
  • 3 яєць.
  • 50 г борошна (бажано пшеничного).
  • 3 г солі.
  • 1 г чорного меленого перцю.

Етапи приготування:

Яйця збиваються з додаванням солі і перцю. Сир необхідно подрібнити на середній тертці і додати до збитих яєць. Після цього, в отриману масу додається борошно. Тісто перемішується, щоб не було грудок (краще блендером).

Рецепт на мінеральній воді

Додавання мінеральної води робить кляр повітряним, а засмажена скоринка приємно хрумтить.

Для цього знадобиться:

  • 4 яйця.
  • 120 грамів борошна.
  • 120 мл сильно газованої води.
  • Рослинна олія – 20 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Свіжий кріп.

Техніка приготування

Яйця доведеться розділити на білки і на жовтки, при цьому їх доведеться збити окремо, охолодивши перед цим білки. В результаті кляр вийде пористим.

Жовткова частина з’єднується з маслом, охолодженою газованою водою, сіллю і зеленню. Борошно додається до жовткової частини, після чого жовткова маса розмішується до однорідної маси. Сюди ж додаються збиті білки і перемішуються.

Все найцікавіше про рибу та риболовлю:
https://top-shimano.com.ua/

Рецепти приготування кляру для риби
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *