Як засолити ікру щуки | Рибалка, риба і риболовля

Рецепти засолювання щучої ікри

Проста технологія, на основі соняшникової олії

Склад продуктів:

  • ікра щуки – 0,5 кг;
  • сіль – 3 ст. ложки;
  • олія – 100 мл.

В очищену і добре промиту ікру засипається сіль. Береться вилка і збивається вміст до моменту появи білої піни. Після цього, в солону ікру виливається 2/3 частини приготованої олії і ретельно перемішується, після чого ікра ставиться в холодильник. Поки ікра знаходиться в холодильнику, настав час підготувати баночки для зберігання ікри.

Оскільки ікри щуки небагато, то краще взяти ємності малого об’єму, наприклад, з-під дитячого харчування, гірчиці або хрону. Перед використанням тару необхідно стерилізувати парою або в духовці протягом 15 хвилин. Таку ж процедуру слід виконати і з кришками.

Ікра насипається в баночки, а зверху на неї наливається шар соняшникової олії, товщиною 1 см. Баночки щільно закриваються, і ікра переміщається в холодильник на 5 діб. Після закінчення цього періоду ікру можна вживати в їжу.

Спосіб «гарячого» приготування ікри

Знадобляться такі складові:

  • ікра щуки;
  • морська сіль (на 0,5 кг ікри знадобиться 2 ст. ложки);
  • олія соняшникова.

Подібний варіант передбачає приготування ікри в киплячій солоній воді. Якщо в 1 л води додати 400 г солі, то вийде досить солоний розчин, під назвою тузлук. Після кип’ятіння подібного розчину протягом 2 хвилин, в нього висипається ікра. Буквально відразу ж ікра знімається з вогню і проціджується.

Перед подачею ікри на стіл, до неї додається соняшникова олія для смаку. Такий делікатес можна зберігати в холодильнику не більше 3-х діб, хоча навряд чи вона зможе простояти в холодильнику стільки часу: її просто з’їдять 😉

Інші рецепти приготування ікри щуки.

Сайт про рибу та риболовлю:
https://top-shimano.com.ua/

Рецепти засолювання щучої ікри
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *