Готуємо страви з коропа | Рибалка, риба і риболовля

Що можна приготувати з коропа?

Ми вже писали, як приготувати котлети з коропа. Ділимося рецептами запеченого коропа та запашного супу.

Короп, запечений в духовці з овочами

Коропа, вагою близько 2 кілограмів слід почистити, випатрати, видалити зябра, голову, хвіст і плавники, після чого ретельно промити.

Риба натирається сіллю, спеціями, а також поливається соком лимона. Риба повинна маринуватися протягом 15-20 хвилин.

Береться 2 цибулини і подрібнюються кубиками, а одна морквина – на середню терку. 0,5 кг печериць ріжуться на пластинки. Береться сковорідка, в неї вливається олія і висипаємо цибулю, після чого смажимо протягом 5 хвилин. Після цього, до цибулі висипається морква і печериці. Овочі готуються до появи приємного апетитного рум’янцю.

Цією сумішшю слід нафарширувати коропа, після чого закріпити начинку за допомогою зубочисток. На тушці робляться надрізи, в які вставляються шматочки лимона.

Риба обмазується сметаною і викладається на деко, застелене фольгою, після чого страва відправляється в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікається короп в духовці протягом півгодини. У процесі запікання бажано ще кілька разів обмастити рибу сметаною.

Рибний суп з коропа

Для приготування смачної і корисної страви, будуть потрібні такі інгредієнти:

  • 0,5 кг м’яса коропа з головою і хвостом.
  • 4 картоплини.
  • 1 морква.
  • Корінь петрушки.
  • Корінь селери.
  • Крім цього, знадобляться приправи, такі як лавровий лист, запашний і мелений перець, олія, сіль і інша зелень.

Спочатку потрібно обробити рибу і порізати на шматки, відокремивши голову і хвіст. Береться ємність, в неї наливається півтора літра води і поміщається голова і хвіст, які потрібно відварити. У момент кипіння, в бульйон слід додати спеції. Після закінчення 40-50 хвилин бульйон вимикають і проціджують.

Всі овочі чистяться і ріжуться, наприклад, на кубики. У бульйон додається подрібнена картопля і риба, після чого це все вариться 15 хвилин. Овочі, що залишилися тушкують на сковорідці 7-10 хвилин і додаються в суп. Суп ще вариться 10 хвилин і солиться за смаком. Смачного!

Смачні рецепти приготування рибних страв:
https://top-shimano.com.ua/

Що можна приготувати з коропа?
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *