Все про рибу - короп | Рибалка, риба і риболовля

Що за риба – короп?

Жителі Давнього Китаю зробили, здавалося б, неможливе: вони приручили сазана, дикого предка сучасного коропа. З того часу, штучно виведену рибу називають коропом. Після того, як коропа почали штучно вирощувати, він переселився з штучних водойм і почав заселяти дикі водойми, почавши з просторів Євразії. Так він розселився практично всіма водоймами світу.

Риба короп

Цей представник підводного світу вважається всеїдною рибою. Для його лову використовуються насадки різного походження. Як правило, він вибирає ділянки акваторії, де немає швидкої течії, а дно глинисте. Любить теплу воду і розмножується при температурі 18 градусів. І тим не менше, він з успіхом обживає водойми з холодною водою, а точніше водойми, які покриваються на зиму льодом. Ближче до північних широт його не зустріти.

Раціон харчування коропа складають молюски, рачки або черви. В основному, в наших водоймах прижилися 3 види коропів: лускаті, дзеркальні і голі.

Незважаючи на те, що коропових поділяють ще й на види, залежно від характеру покриву тіла, наявності кісток і форми тіла, недосвідчений рибалка або кулінар може без проблем сплутати коропа з карасем.

Калорійність коропа

У разі приготування тієї чи іншої страви, слід цікавитися калорійністю вихідного продукту. Це особливо актуально в тому випадку, якщо береться напрям на здоровий спосіб життя, без зайвої ваги.

  • ВИД ОБРОБКИ Калорійність (100 грам продукту)
  • Свіжий – 112 ккал
  • Смажений – 196 ккал
  • Відвареної – 102 ккал
  • Запечена – 124 ккал

Як вибрати свіжого коропа

Завдяки тому, що короп без проблем розводиться штучно і швидко росте, страви з коропа присутні на багатьох святкових столах. Незважаючи на це, якості вихідного продукту слід приділяти особливу увагу, тому що від цього залежить якість кінцевого продукту.

Щоб вибрати свіжого коропа, слід звернути увагу на:

  • Стан зябер. Їх колір може свідчити про те, наскільки свіжа риба. Зяброві пластини повинні мати свіжий, червоно-рожевий відтінок. Якщо зябра злиплися і відрізняються формою, то це свідчення того, що продукт зіпсований.
  • Очі. Прозорі опуклі очі свідчать про те, що риба свіжа.
  • Зовнішні покриви не повинні мати механічних пошкоджень.
  • При натисканні повинна відчуватися пружність.
  • При наявності підозрілого запаху, рибу купувати не слід.
  • Якщо на тілі риби багато крові, значить, вона заражена якоюсь хворобою.

Все найцікавіше про риболовлю:
https://top-shimano.com.ua/

Що за риба – короп?
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *