Готуємо кляр для риби | Рибалка, риба і риболовля

Смачні рецепти кляру для риби

Хрусткий кляр

Якщо до приготовленого кляру додати трохи крохмалю, то вийде унікальна скоринка і досить апетитна страва.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 штуки.
  • Соєвий соус – 20 мл.
  • Кукурудзяний крохмаль – 80 грамів.
  • Приправи на смак і за бажанням.

Покрокове приготування:

Яйця з’єднуються з сіллю і приправами. Сюди ж додаємо соєвий соус.
Після цього в масу додається борошно і перемішується до потрібної консистенції.

Молочно-яєчне панірування

Рецепт цікавий тим, що додавання молока робить скоринку досить тонкою, оскільки кляр виходить не настільки густим.

Склад кляру:

  • Одне яйце.
  • 120 мл молока.
  • 50 г пшеничного борошна.
  • Кріп висушений – 10 грамів.
  • Сіль за смаком.

Порядок приготування:

Яйця збивають з додаванням молока. В окремій ємності готуються сухі компоненти. Потім все з’єднується і ретельно перемішується.

Кляр з цибулею

В результаті додавання цибулі, кляр виходить досить ароматним. Тому риба, обсмажена в такому клярі, так само виходить смачною і ароматною.

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • Два курячих яйця.
  • 60 г борошна (можна і житнього).
  • Одна цибулина (середня).
  • Зелена цибуля (3 пера).
  • Свіжий кріп – 10 грамів.
  • Майонез, в межах 40 грамів.
  • Сіль і перець за смаком.

Технологія приготування:

Цибуля та зелень подрібнюється досить дрібно. Яйця збиваються, з додаванням перцю, солі і майонезу. Малими порціями досипається борошно і перемішується.

Сюди ж додається зелень і так само перемішується. Метод подвійного панірування дозволяє отримати пишний і досить смачний кляр. Для цього порційні шматки риби двічі обвалюються в сухарях або в борошні, і так само двічі опускаються в рідкий кляр.

Риба в клярі

Риба в клярі – це смачна і, в той же час, поживна страва, так що для тих, хто стежить за калорійністю їжі, вона не підходить. Наприклад, як картопляний кляр.

Хоча є рецепт приготування дієтичної страви, але в такому випадку необхідно підбирати нежирні сорти риби. Для тих, хто не схильний до набору зайвої ваги, допустимо використовувати будь-яку рибу. Приготування в клярі дає можливість зберегти продукт насиченішим і смачнішим.

У будь-якому випадку слід пам’ятати, що морепродукти відрізняються тим, що в них всі корисні речовини знаходяться в легкодоступній формі і швидко засвоюються організмом. Основне завдання при приготуванні повинно полягати в тому, щоб зберегти якомога більше корисних компонентів, а страва не повинна обтяжувати шлунок. Правильне харчування – це запорука здоров’я і довголіття!

Безліч простих рецептів приготування кляру:
https://top-shimano.com.ua/

Смачні рецепти кляру для риби
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *