Як солити рибу вдома | Рибалка, риба і риболовля

Солимо рибу в домашніх умовах

Багато домогосподарок практикують засолювання риби в домашніх умовах. Це пов’язано з деякими чинниками, такими як якість і ціна. Риба заводського засолу, якщо її купити, вийде значно дорожче. До того ж й вибору особливого немає.

Практично вся риба на заводі готується за одним рецептом. Що стосується домашньої засолювання, то її можна приготувати за будь-яким вподобаним рецептом. При цьому, якість завжди гарантовано, якщо використовувався якісний вихідний продукт.

Процес засолювання

Для засолювання бажано використовувати свіжу рибу, тоді якість готового продукту буде найвищим. На жаль, у продажу є свіжоморожена риба, яка так само підійде для засолювання, але її потрібно правильно вибрати. Справа в тому, що її можуть кілька разів заморожувати і розморожувати.

Кожен спосіб засолювання спрямований на приготування окремого виду риби, хоча кожен рецепт реально використовувати для засолювання будь-якої риби і помилки тут ніякої не буде. Головне – це правильно підібрати співвідношення інгредієнтів, залежно від розмірів риби. Рецепт засолювання скумбрії.

Як не пересолити рибу? Багато фахівців стверджують, що краще рибу пересолити, а потім замочити в холодній воді, протягом певного часу.

Більшість рецептів походить від якогось класичного рецепту, шляхом додавання в нього різних додаткових інгредієнтів. І тут дуже важливо, щоб ці інгредієнти не зіпсували смак риби. Як правило, для засолювання риби використовують такий класичний рецепт, з розрахунку на 100 грамів продукту:

  • Сіль – 4 ст. ложки, а це близько 90 грамів.
  • Цукор – 1 грам.
  • Дві гвоздики.
  • 8 грамів перцю (будь-яких видів).
  • Можна додати корицю, коріандр і розмарин.
  • Горілка – 90 грамів.

Особливості засолювання дрібної риби

Для засолювання використовується тільки спеціальний посуд зі скла, або емальований посуд, в крайньому випадку – посуд з нержавіючої сталі. У стандартний посол входить до 1 кг риби та 15 грамів солі. Для більш міцного засолу беруть від 30 до 100 грамів солі. Щоб риба довше зберігалася, до неї додають до 10% селітри, а для засолу можна взяти дерев’яний ящик. В такому випадку, концентрація солі повинна бути більшою. Солоний продукт повинен зберігатися в прохолодному місці, при цьому, така риба, як тюлька, кілька чи хамса готуються без попереднього оброблення.

Перед процесом засолу риба ретельно миється в холодній воді, після чого потрібно, щоб стекла зайва волога. Після цього, її перемішують з сіллю, причому зробити це потрібно так, щоб сіль пристала до всієї поверхні риби, після цього рибу щільно викладають в спеціальний посуд, приготовлений заздалегідь.

Після укладання риби, її притискають гнітом. Тобто, беруть, наприклад, дерев’яний круг і на нього кладуть камінь. Це необхідно для того, щоб вся риба змогла підготуватися однаково, перебуваючи в розсолі. Щоб посолити таким способом рибу, береться 1 кг продукту, сіль, перець різних видів, лавровий лист і селітра. Солиться риба протягом 2-3 діб. Як варіант, до продукту додають різні спеції, у вигляді листя ягід смородини або звичайної ожини.

Все про рибу та риболовлю тут:
https://top-shimano.com.ua/

Солимо рибу в домашніх умовах
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *