Рецепти засолювання товстолобика | Рибалка, риба і риболовля

Товстолобик «під оселедець»

М’ясо товстолобика без проблем годиться для приготування «під оселедець», так як його пружність і місткість жиру сприяють цьому.

Щоб приготувати чудову страву, потрібно:

  • 1,5 кг товстолобика (1 тушка);
  • сіль – 5 ст. ложок;
  • оцет – 3-4 ст. ложки;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • олія – 3-4 ст. ложки;
  • вода – 1 літр;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • перець горошок.

Як правило, риба чиститься і промивається під проточною водою. Після цього з риби витягується хребет і інші, досить великі кістки. М’ясо риби нарізають вузькими смужками, а хвіст кільцями.

Маринад готується в окремому посуді, на основі кип’яченої води, куди додають сіль, цукор, оцет, після чого його охолоджують до кімнатної температури. Шматки товстолобика укладаються в посуд для засолювання, куди вливається соняшникова олія, додається лавровий лист і перець. Після цього, риба зі спеціями заповнюється маринадом. Повністю остигле м’ясо накривається гнітом і переміщається в холодильник на 24 години.

Як засолити ікру товстолобика

Ікра товстолобика є делікатесом. Вона не дрібна, тому її без проблем можна солити.

Щоб її засолити, потрібно приготувати:

  • ікру товстолобика – 200-400 г;
  • дрібну сіль;
  • 2 ч. ложки соку лимона;
  • перець мелений.

Ікра вилучається з риби, промивається і сушиться на паперовому рушнику. Після цього, ікра посипається сіллю і перцем, після чого поміщається в скляну банку. Потім ікра зрошується лимонним соком і щільно закривається кришкою. Щоб ікру можна було їсти, її поміщають в холодильник на пару діб. Читайте, як засолити вдома смачно товстолобика.

Ікра товстолобика

Зберігання маринованого товстолобика

Як правило, маринований товстолобик зберігається в скляній тарі. В основному, для таких цілей використовується скляна банка. Кожен пласт риби перекладається кільцями цибулі і лавровим листом. Все це заливається олією повністю, закривається кришкою і встановлюється в холодильник, де продукт і зберігається не більше 3 місяців.

Вживати м’ясо товстолобика бажано при таких захворюваннях:

  • цукровий діабет;
  • гастрит зі зниженою кислотністю;
  • захворювання судин і серця.

М’ясо здатне мотивувати вироблення гемоглобіну, поліпшити характеристики шкіри, сприяти росту волосся і нігтів. Не бажано вживати в їжу м’ясо товстолобика лише тим людям, у яких спостерігається особиста непереносимість цього продукту.

Рецепти смачного приготування риби:
https://top-shimano.com.ua/

Товстолобик «під оселедець»
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *