Вибираємо сьомгу для юшки | Рибалка, риба і риболовля

Як обрати сьомгу для юшки?

Якщо приготувати юшку з сьомги, то можна отримати досить смачну і корисну страву. Сьомга відноситься до сімейства лососевих видів риб, але вона володіє кращими смаковими даними в порівнянні з горбушею, яка так само є представником цього сімейства. Вживати в їжу як сьомгу, так і горбушу корисно, через наявність вітамінів і мінералів. Читайте, як смачно засолити форель.

Приготування цієї страви вимагає дотримання деяких правил. Наприклад, не слід наливати багато води, інакше бульйон не вийде таким наваристим, як це потрібно.

Вибір сьомги

Сьомга – це риба не з дешевих, тому дуже важливо вибрати свіжий продукт. Щоб не бути обдуреним, краще придбати цілу рибину, а не її шматочки. Вибираючи рибу, слід звертати увагу на такі особливості:

  • М’ясо риби повинно мати світло-помаранчевий відтінок.
  • На дотик, м’ясо повинно бути пружним і відразу ж відновлювати колишній вигляд.
  • Як правило, свіжа риба зберігається не більше 2 тижнів, тому краще поцікавитися датою вилову.
  • Хвіст у риби повинен бути вологим, а очі прозорі.
  • Якщо риба суха і блискуча, значить над нею вже «попрацювали».
  • Свіжа сьомга має морський запах.
  • Луска повинна бути цілісна і суха.
  • Не потрібно купувати рибу з механічними пошкодженнями.
  • Для приготування юшки більше підходить норвезька сьомга.

Очищення риби

Для початку потрібно визначитися, з яких частин риби буде приготовлена ​​юшка. Як правило, її варять з голови, хвоста, плавників і хребта. Якщо юшку приготувати з чистого м’яса сьомги, то вийде досить дорога страва.

Свіжоморожену сьомгу в першу чергу потрібно розморозити. Причому зробити це потрібно правильно. Ніколи не слід пришвидшувати цей процес. Найкращий варіант – це коли тушка риби розморозиться в холодильнику.

Після цього, тушку слід ретельно промити від слизу, а потім приступають до видалення луски. Її видаляють або простим ножем, або спеціальним пристосуванням. Як правило, луска з сьомги видаляється швидко і легко. В обов’язковому порядку потрібно видалити зябра, оскільки вони мають гіркий смак і можуть просто зіпсувати страву.

Як смачно приготувати рибу? Читайте на сайті:
https://top-shimano.com.ua/

Як обрати сьомгу для юшки?
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *