Способи приготування товстолоба | Рибалка, риба і риболовля

Як ще можна приготувати товстолобика

М’ясо товстолобика підходить не тільки для засолювання або маринування, його також тушкують, смажать і готують на пару. Якщо його приготувати в духовці, то вийде дуже смачний продукт, та ще й поживний.

Товстолобик в духовці

Для цього потрібно:

  • 1 кг очищеного м’яса товстолобика;
  • 3 цибулини;
  • половина лимона;
  • 1 морква;
  • сметана;
  • перець;
  • сіль.

Спершу м’ясо риби маринується за допомогою соку лимона, солі і перцю, після чого м’ясо настоюється 30 хвилин. У цей час цибулю нарізають півкільцями, а морквина подрібнюється на крупній тертці.

Деко змащується маслом, а на нього викладається цибуля і морква, а зверху укладається риба і змащується сметаною. Підготовлена риба випікається в духовці при температурі 180-200 ° С протягом 30-40 хвилин.

Готуємо товстолобик в мультиварці

Для приготування потрібно взяти:

  • товстолобик – 2 кг;
  • морква – 2 шт .;
  • цибуля – 2 шт .;
  • томатна паста – 1,5 ст. ложки;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • цукор – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • соєвий соус.

Рибу ретельно обробляють і нарізають шматочками, товщиною приблизно 3 см, в мультиварку наливається трохи олії, після чого викладається нарізану цибулю з тертою морквою. На закінчення укладається лавровий лист і перець. Все це, разом з рибою заливається томатно-соєвим соусом, посолити і додати трохи цукру. Вибирається режим «Тушкування» і готуємо протягом півгодини.

Наскільки безпечна солона риба

Солона риба товстолобик не може нашкодити людині, якщо вживати її в міру. Якщо риба солиться і не піддається термічній обробці, то її м’ясо практично не втрачає своїх унікальних властивостей. Солону рибу рекомендують вживати тим категоріям людей, які страждають на знижену кислотність шлунка, а також знижений артеріальний тиск.

Найголовніше, щоб риба, в момент вживання не була занадто солона, тому що сіль може відкладатися в суглобах. Але якщо це продукт малосолоний, то крім як користі, нічого поганого від нього очікувати не слід.

Товстолобик – це універсальна риба і вона буде смачною, при будь-якій техніці приготування. Найбільш корисним є рибний продукт, якщо він запікається в духовці і найменш корисний – при смаженні.

Крім того, що смажена риба стає «важкою» на шлунок, вона ще й втрачає досить багато поживних елементів. З товстолобика, а точніше з його голови, хвоста і плавників можна зварити смачну юшку. До речі, уха – це дуже корисна страва і дуже «легка» на шлунок. М’ясо товстолобика, приготоване таким способом, зберігає більшість корисних, для організму людини, речовин.

Звичайно, зловити товстолоба, без досвіду, досить складно, так як вона клює на нетрадиційні наживки. До того ж, якщо клюне екземпляр, вагою 10-15 кг, то не кожен рибалка з ним впорається. До того ж, снасті для його лову вимагають особливого підбору. Але якщо не вдасться зловити, то краще його купити на ринку або в магазині.

Все про рибу та риболовлю:
https://top-shimano.com.ua/

Як ще можна приготувати товстолобика
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *