Рецепт швидкого засолювання форелі | Рибалка, риба і риболовля

Як швидко засолити форель?

Солона свіжа форель вважається дуже популярною стравою. Її можна побачити практично на будь-якому святковому столі. Звичайно, її можна купити на ринку, але немає абсолютно ніякої гарантії, що вона приготована смачно і з дотриманням всі санітарних норм. Як правило, купується або переморожена, або малосолона або занадто солона риба.

У зв’язку з цим, багато господині воліють солити форель самостійно за перевіреними рецептами. Читайте про корисні властивості форелі.

Як швидко і просто посолити форель?

В процесі засолювання будь-якої риби, в тому числі і форелі, бажано дотримуватися деяких правил:

  1. Для приготування застосовувати лише свіжу рибу. В крайньому випадку, підійде заморожена.
  2. Більше для засолювання годиться морська форель. У неї жирніше і яскравіше м’ясо, до того ж набагато еластичніше. Річкова форель не така жирна і годиться більше для дієтичних страв.
  3. Процес соління передбачає використання емальованого або пластикового посуду. Ні в якому разі не можна використовувати металевий посуд.
  4. Слід чітко дотримуватися пропорцій, інакше засолена риба не матиме вишуканого смаку.

Класичний варіант засолювання форелі

Для засолювання форелі знадобиться:

  • форель свіжа – 1 кг;
  • сіль – 3 столових ложки без гірки;
  • цукор – 1 столова ложка без гірки;
  • чорний запашний перець – 8-9 горошин;
  • лавровий лист – 2-3 листочка.

Технологія засолювання:

  1. Риба обробляється. Від неї відрізають голову, хвіст і плавники, а також позбавляються від нутрощів. Після цього тушка розділяється уздовж по спині на 2 частини, після чого видаляють кістки.
  2. На дно ємності для соління насипається тонкий шар з приправ.
  3. Філе обробленої форелі укладається на дно посуду шкірою вниз, після чого м’ясо риби посипається приправами.
  4. Зверху цієї половинки кладеться друга половинка філейки і посипається підготовленими спеціями, як і в першому випадку.
  5. Ємність закривається кришкою і поміщається в прохолодне місце, наприклад, в холодильник.
  6. Через одну добу філейні частини риби витягуються з розсолу і просушуються з паперовим рушником.

Приготована таким чином морська форель ділиться на довільні шматки. Шматки викладаються на тарілку. На завершення, рибу можна окропити лимонним соком.

Безліч смачних рецептів приготування риби на нашому сайті:
https://top-shimano.com.ua/

Як швидко засолити форель?
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *