Засолюємо смачно товстолобика | Рибалка, риба і риболовля

Як смачно засолити товстолобика

Спіймати товстолобика в наш час не є проблемою, оскільки його розводять штучно, в численних платних водоймах. Користь риби товстолоба та як його готувати вдома.

М’ясо товстолобика має характерний запах. Крім цього, в його м’ясі можуть перебувати паразити, від яких необхідно позбутися. Для цього готується спеціальний соляний або оцтовий розчин, де його і витримують якийсь час. На 1 літр води береться 1 столова ложка солі або оцту.

Рекомендації фахівців:

  • тушка повинна мати вагу 5 кг і більше;
  • для процесу соління використовується лише крупна сіль. Не рекомендується застосовувати морську сіль, яка здатна погіршити смак приготованого продукту;
  • солять рибу тільки в склянному або емальованому посуді. Якщо такої можливості немає, то можна засолити і в пластмасовій тарі;
  • зберігається м’ясо в холодильнику 2-3 місяці.

Засолювання в олії

Для цього потрібно:

  • тушка товстолобика, вагою 1 кг;
  • оцет – 50 мл;
  • рослинна олія – 300 мл;
  • цукор, а також 3-4 середніх цибулини;
  • сіль;
  • різні приправи.

Перед засолюванням риба обробляється, з видаленням луски, голови, хвоста і плавників, а також нутрощів. Після цього, тушки риби ретельно промиваються в проточній воді. Потім розібраний тушка обвалюється в солі повністю і поміщається в холодильник на 2 години.

Поки риба просолюється, готується оцтовий або соляний розчин, з розрахунку 1 ст. ложка на 1 л води. Після закінчення 2 годин, риба дістається з холодильника і поміщається в підготовлений розчин на 30 хвилин. Потім риба дістається з розсолу і ріжеться на шматочки, після чого вони складаються пластами в тару для засолювання. Кожен пласт пересипається приправами, цибулею, невеликою кількістю цукру, а потім все це заповнюється олією.

В кінці риба щільно накривається, наприклад, мискою з вантажем і переміщається знову в холодильник на 6 годин. Через 6 годин м’ясо риби можна їсти.

Засолювання в маринаді

Для цього рецепта потрібно приготувати такі складові:

  • 2 тушки товстолобика, вагою по 1 кг кожна;
  • 5 штук. цибулин середньої величини;
  • склянка олії;
  • 3 ст. ложки оцту;
  • сіль;
  • приправи – кмин, коріандр, лавровий лист.

В першу чергу риба чиститься найретельнішим чином і поміщається в соляний або оцтовий розчин на 30 хвилин. Поки риба проходить спеціальну обробку, змішуються олія і оцет, а також подрібнений кмин, коріандр і лавровий лист. Цибулини окремо ріжуться півкільцями. Потім риба витягується зі розчину та розрізається на не великі шматки. Кожен шматочок, поміщається в маринад на кілька секунд і поміщається в тару для засолювання.

Кожен ряд перекладається півкільцями цибулі. Укладена шарами риба заповнюється приготовленим маринадом і ставиться в холодильник на пару годин. Смачного!

Смачні рецепти приготування риби:
https://top-shimano.com.ua/

Як смачно засолити товстолобика
5 (100%) 2 votes

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *