Товстолобик для соління та маринування | Рибалка, риба і риболовля

Як вибрати товстолобика для соління та маринування

Товстолобик відноситься до сімейства коропових видів риб. При цьому, він здатний виростати до значних розмірів, причому за дуже короткий час, в порівнянні з іншими видами риб. Тримається товстолобик переважно зграями на розливах. Відрізняється він сріблястим забарвленням і головою досить великих розмірів. Після 3 років життя товстолобик досягає ваги 3 кілограми, а вже дорослі особини можуть важити і всі 16 кг.

Товстолобик починає цінуватися тоді, коли він набрав не менше 2 кг ваги. Дрібніший товстолобик відрізняється меншою кількістю жиру і великою кількістю дрібних кісток, а великий товстолобик має жирне м’ясо і годиться для приготування різних страв. У будь-якому випадку слід вибирати свіжого товстолобика або, в крайньому випадку, свіжомороженого.

Визначити, наскільки свіжа риба, не складає особливих труднощів, якщо керуватися такими порадами:

  • Свіжий товстолобик відрізняється пружним тілом.
  • Очі повинні бути світлими, але не мутними.
  • Колір луски яскравий, а сама луска гладка.
  • Хвіст прямий і пружний.
  • Зябра повинні мати рожевий, свіжий відтінок.
  • Запах риби характеризується, як запах річки і водоростей.

Правила зберігання риби

Правила зберігання товстолобика нічим не відрізняються від правил зберігання іншої риби. Зберігати свіжу тушку бажано в замороженому вигляді. Зберігати свіжу рибу в холодильнику, без заморозки не більше 1 доби. Якщо рибу засолити, зав’ялити або закоптити, то терміни зберігання збільшуються, причому значно.

Оскільки риба не маленька, то для зберігання її краще порізати на шматки і так, поступово, її використовувати, не розморожуючи цілком. Якщо рибу часто заморожувати і розморожувати, то її смакові характеристики значно погіршуються.

Смакові якості маринованого товстолобика

Товстолобик вважається цінною промисловою рибою, хоча і характеризується малою вагою чистого м’яса. Основу риби становить голова, хвіст, а також кістки. Як правило, співвідношення чистого м’яса товстолобика до його інших частин тіла становить приблизно 1: 4.

Для приготування страв краще віддати перевагу великій тушці, так як її м’ясо набагато жирніше. Тушки з малою вагою відрізняються сухим м’ясом і непридатним для приготування різних страв. М’ясо товстолобика корисне і смачне при будь-яких варіантах готування: при смаженні, варінні або приготування на пару. З товстолобика виходять дуже смачні консерви. Але найсмачнішим вважається товстолобик, приготований в маринаді.

Рецепти та порад як смачно приготувати рибу:
https://top-shimano.com.ua/

Як вибрати товстолобика для соління та маринування
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *