Засолюємо ікру щуки | Рибалка, риба і риболовля

Як засолити ікру щуки

Через свої смакові характеристики, ікра щуки не дарма відноситься до делікатесів. Вона займає своє почесне третє місце, після червоної та чорної ікри. Вважається дієтичним продуктом через мізерний вміст жирів. Є джерелом цінного продукту, такого як білок.

Крім цього, в ній міститься достатня кількість мікроелементів і інших корисних речовин. Цілком природно, що однією щуки буде недостатньо, щоб насолити ікри. Тому, потрібно зловити якомога більше щук.

Як засолити ікру?

Потрібно мати достатню кількість чистої води, щоб ікру добре промити. Можна використовувати як звичайну дрібну сіль, так і морську. Є досить багато всіляких рецептів приготування щучої ікри. Як правило, вони різняться між собою складом інгредієнтів, основою яких є різні приправи.

Щоб засолити ікру, потрібно приготувати:

  • Щука з ікрою або готова ікра.
  • Вода. Чим більше тим краще.
  • Морська або звичайна сіль.
  • Соняшникова олія. Кількість олії залежить від кількості ікри.
  • Тара для підготовки щучої ікри така як сито, терка, вилка, друшляк, марля, м’ясорубка, міксер.

Самим трудомістким етапом є процес підготовки ікри, тому потрібно запастися терпінням.

Рецепти страв з риби.

Підготовка ікри

Щука обробляється дуже акуратно, з очищенням потрухів. На цьому етапі з щуки вибираються мішечки з ікрою. Ікра звільняється від мішечків. Після цього, ікру очищають від крові та іншого сміття. Оскільки ікра у щуки дрібна, то зробити це буде непросто.

Існує кілька технологій відділення ікри:

  • як варіант, можна використовувати м’ясорубку, але плівка намотується, якщо ножі тупі або вона подрібнюється, якщо ножі занадто гострі. Тоді доведеться плівку витягати з усієї маси ікри, як сміття і на це може піти багато часу;
  • другий варіант пов’язаний із застосуванням міксера. Плівка просто намотається на насадки міксера і їх легко можна видалити;
  • третій варіант передбачає використання терки. Тоді всі жилки і плівка залишаться на руках;
  • четвертий спосіб такий же, як попередній, але використовується не терка, а сито;
  • наступний спосіб заснований на застосуванні друшляка і звичайної вилки. Можна використовувати миску, об’єм якої в три рази більший об’єму ікри. Ікра складається в миску, після чого в неї наливається окріп. Потім за допомогою вилки ікра перемішується протягом 5 хвилин. Вся плівка піднімається нагору разом з неякісними ікринками. Потім вода зливається і в миску наливається холодна вода, щоб ретельно промити ікру. Процедуру повторюють кілька разів, поки ікра не очиститься повністю;
  • на заключному етапі ікру проціджують через марлю, яку складають в кілька шарів. Для цього потрібно взяти і застелити дно друшляка шарами марлі;
  • ікра, разом з водою, виливається на марлю. Як тільки вода стече, ікра поміщається в марлю і злегка стискається, щоб пішло якомога більше вологи. Ікра практично готова до подальших операцій, залишилося тільки перевірити, чи добре вона очистилася.

Все про риболовлю:
https://top-shimano.com.ua/

Як засолити ікру щуки
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *