Зберігання та приготування товстолобика | Рибалка, риба і риболовля

Як зберігати та готувати товстолобика

Товстолобик абсолютно нешкідливий для будь-якої категорії людей: діти, дорослі або люди похилого віку. Причому, вживати цю рибу можна в будь-яких кількостях – вона не має добової дози споживання. Єдине застереження – це копчений товстолобик, який при надмірних дозах, здатний завдати шкоди здоров’ю людини.

Протипоказання

Як вже було сказано вище, протипоказань практично немає. Але основною перешкодою до його вживання може послужити особиста непереносимість морепродуктів і, зокрема, товстолобика. Це необхідно завжди враховувати і знати, щоб не завдати собі шкоди.

Енергетична цінність

Енергетична цінність м’яса товстолобика становить:

  • Білків – 19,6 г (79 кКал).
  • Жирів – 0,8 г (9 ккал).
  • Вуглеводів – 0,3 г (1 ккал).
  • Вітаміну Е1 – 2,66мг.
  • Нікотинової кислоти – 2,9 мг.
  • Вітаміну В1 – 0,05 мг.
  • Вітаміну А – 35 мг.
  • Вітаміну В2 – 0,12 мг.
  • Кальцію – 30,0 мг.
  • Фосфору – 214,0 мг.
  • Сірки – 211,0 мг.
  • Натрію – 79,0 мг.

Калорійність і харчова цінність

У м’ясі товстолобика цілий набір вітамінів, який характерний по відношенню до будь-яких морепродуктів. Наприклад:

  • Наявність вітаміну А.
  • Наявність вітаміну РР.
  • Наявність вітаміну Е.
  • Наявність вітаміну В.

У 100 грамах риби міститься 87 кКал. Тому, товстолобик не дарма відноситься до дієтичного виду риби. Якщо товстолобика зварити, то його калорійність зменшиться до 75,3 кКал.

Як зберігати товстолобика

Кращим місцем для зберігання товстолобика вважається морозильна камера. Перед тим, як відправити рибу в морозилку, її краще обробити і випатрати. Після цього, тушку риби можна зберігати або цілком, або порізати відразу на порційні шматки, що спростить подальше її приготування.

Перед приготуванням досить взяти необхідну кількість шматків і приготувати, а інша частина може перебувати далі в морозилці. Але це не означає, що рибу в такому вигляді можна зберігати тривалий час, тим більше, що з часом починають втрачатися її корисні властивості.

Ідеальний варіант, це купити свіжого товстолобика і приготувати його, щоб поповнити свій організм потрібними речовинами.

Як приготувати товстолобика

Товстолобик готують залежності від особистих уподобань. Наприклад:

  • Його простіше зварити.
  • З нього можна приготувати заливне.
  • Його не важко посмажити.
  • Без проблем можна запекти.
  • Зробити з нього балик.
  • Зварити смачну юшку.
  • Приготувати фарш.

Основне завдання полягає в тому, щоб придбати тушку вагою більше 2 кг, так як в ній практично відсутні кістки і її легше готувати, не кажучи вже про смак.

Цікаві статті про інші види риб на нашому сайті.

Як зберігати та готувати товстолобика
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *