Смачна юшка зі щуки | Рибалка, риба і риболовля

Як зварити юшку з щуки в домашніх умовах

Класичний рецепт

Необхідно приготувати наступні складові:

  • 1 кг щуки;
  • 2 цибулини;
  • 4 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 7 горошин чорного перцю горошком;
  • 2 корені петрушки;
  • 4 лаврові листки – 4 листочка;
  • 15 грамів вершкового масла;
  • 50-70 мл горілки;
  • сіль додається за смаком;
  • зелень (петрушка, кріп) так само додається за смаком.

Спосіб приготування:

Береться 2,5-3 літра води і доводиться до кипіння, після чого в киплячу воду кидається картопля, нарізана кубиками. Туди ж додається ціла, але почищена цибуля. Нарізаємо на дрібні частини моркву і петрушку, вкидаємо в каструлю, після чого це все вариться 10 хвилин.

Обробляється щука і нарізається на невеликі шматки, після чого вона так само потрапляє в бульйон. У бульйон з рибою додаються спеції і суп вариться протягом 15 хвилин. Після цього, в юшку додається горілка, яка додасть юшці особливий смак і прибере запах твані.

З юшки забирають перець і лавровий лист та додають вершкове масло. Подається страва з подрібненою зеленню. Крім цього, можна додати сметани або кислого молока. Читайте про особливості приготування юшки зі щуки.

Юшка «по-королівськи»

Така страва, приготована на курячому бульйоні, буде не тільки відмінно виглядати на святковому столі, але і виявиться неймовірно смачною.

Що потрібно:

  • одна курка;
  • 700-800 грамів дрібної риби для бульйону;
  • 300-400 грамів щуки шматками;
  • 400-500 грамів судака шматками;
  • 4 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 150-200 грамів пшона;
  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • яєчний білок з 2 яєць;
  • сіль, зелень за смаком.

Технологія приготування:

Вариться бульйон з цілої курки, після чого курка виймається з бульйону. В цей бульйон поміщається дрібна риба і вариться ще 10-15 хвилин. Риба перед цим обов’язково чиститься. Риба витягується, а бульйон проціджується.

У рибно-курячий бульйон поміщається щука і судак шматками. Бульйон вариться на повільному вогні, після чого, бульйон знову проціджується, і в нього додають збиті білки двох яєць. Після цього в бульйон висипається і вариться пшоно.

Потім додається нарізану кубиками картоплю і вариться до напівготовності. Обсмажується цибуля і морква до золотистого відтінку і додається в бульйон.

Юшка подається в глибоких тарілках: в них кладуть овочі, шматки риби і поливаються бульйоном.

Читайте, як смачно приготувати рибу:
https://top-shimano.com.ua/

Як зварити юшку з щуки в домашніх умовах
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *