Страви з горбуші вдома | Рибалка, риба і риболовля

Які страви можна приготувати з горбуші?

М’ясо горбуші цінується в кулінарії завдяки унікальним смаковим характеристикам. М’ясо горбуші неймовірно смачне і годиться для приготування різних неймовірно смачних страв. Горбушу фарширують, тушкують, запікають, готують цілком або шматками. Рецептів багато, на будь-який смак, з будь-якого приводу.

Якщо горбушу запікати в духовці з різними соусами, то виходить досить смачна і корисна страва. М’ясо чудово поєднується з різними гарнірами з картоплі, рису та овочів. У сирій рибі зберігається максимальна кількість корисних компонентів, тому її краще маринувати зі спеціями або солити. У такому вигляді з неї готують закуски або салати.

Маринується горбуша з соком лимона або апельсина, з соєвим соусом і олією. Приготоване таким чином м’ясо горбуші просто тане в роті.

Запечена горбуша з помідорами

Для втілення в життя цього рецепту знадобиться:

  • Одна тушка горбуші.
  • 3-4 помідори.
  • 100-150 грамів твердого сиру.
  • Дві цибулини.
  • Один лимон.
  • Кетчуп.
  • Майонез.
  • Сіль.
  • Спеції.

Технологічні етапи приготування:

  • Риба миється і обробляється, з видаленням голови, хвоста, плавників і нутрощів. Шкіра не знімається (не обов’язково). Тушка ріжеться на окремі шматки, після чого додається сіль, спеції, сік половини лимона і залишається маринуватися на 40 хвилин.
  • Помідори подрібнюються кубиками або кружальцями, цибулю – півкільцями, після чого їх перемішують з майонезом і кетчупом.
  • У посуд для запікання заливається трохи рослинної оліх і зверху викладається горбуша. На горбушу викладаються помідори і цибулю. У процесі приготування вийде багато соку, що не дозволить рибі підгоріти.
  • Горбуша запікається в духовці близько 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
  • За 5 хвилин до повної готовності риба витягується з духовки і посипається тертим сиром, після чого знову вирушає на 5 хвилин в духовку.
  • Подається посипаною зверху зеленню.

Горбуша – це смачна і дуже корисна риба. Якщо правильно скористатися порадами, то обробити її не складає великих труднощів. При бажанні з неї можна приготувати безліч різних страв. При цьому, слід пам’ятати, що найбільш корисною вона буде тоді, коли її зварять (приготують з неї суп) або запечуть в духовці. Смажена горбуша так само смачна, але важча для шлунку.

Безліч смачних рецептів на нашому сайті:
https://top-shimano.com.ua/

Які страви можна приготувати з горбуші?
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *