Як засолити форель сухим спомобом | Рибалка, риба і риболовля

Засолювання форелі сухим способом

Готуємо смачну солону форель в домашніх умовах.

Для цього будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • свіжа райдужна форель – 1 кг;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • коріандр;
  • 5-6 горошин чорного запашного перцю;
  • 2 лаврові листки;
  • марля.

Технологія засолювання:

  1. Від форелі відрізається голова, хвіст і плавники.
  2. Видаляються нутрощі.
  3. Тушка натирається сумішшю солі, цукру і перцю, а всередину кладеться лавровий лист.
  4. На відрізок марлі насипається одна ложка солі і зверху кладеться форель.
  5. Тушка риби щільно загортається в марлю і обмотується паперовим рушником.
  6. Щоб риба була готовою до вживання, її необхідно протримати три доби.

В процесі сухого засолювання, марля змінюється двічі за добу, а тушка риби перевертається іншим боком.

Швидкий рецепт приготування форелі

Не всім під силу чекати готовності продукту протягом декількох днів. Для подібної категорії людей існують швидкі рецепти, розраховані максимум на одну добу. При цьому, смак форелі залишається на рівні, а способи засолювання мають ряд переваг. Рецепт швидкого засолювання форелі.

Форель за одну добу

Для добового засолювання форелі потрібні наступні складові:

  • 1 кг свіжої морської форелі;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  • сік лимона – 1 чайна ложка;
  • спеції за смаком.

Приготування:

  1. Риба готується, обробляється, миється і висушується паперовим рушником.
  2. Тушку риби розрізають на прийнятні шматки і обвалюють їх в суміші солі, цукру і спецій.
  3. Після цього додають сік лимона і укладаються в будь-яку, відповідну ємність.
  4. Риба повинна перебувати під вантажем протягом однієї доби.

Готовність форелі за 10 годин

Це один з найшвидших варіантів приготування форелі.

Для засолювання потрібно:

  • форель свіжа – 1 кг;
  • сіль кам’яна – 3 ч. ложки;
  • олія соняшникова – 100 мл.

Варіант приготування:

  1. З тушки риби готується філе. Для цього риба обробляється за всіма правилами.
  2. Філе миються і добре просушують.
  3. М’ясо риби нарізають на маленькі шматочки.
  4. Після цього, скибочки укладаються в ємність, до них додається сіль і все це ретельно перемішується.
  5. У ємність заливається соняшникову олію і знову все добре перемішується.
  6. Риба ставиться в холодне місце на 10 годин (можна в холодильник). Все – риба готова до вживання.

Незалежно від обраного рецепта особливу увагу слід приділяти подачі форелі на стіл. Як правило, її подають з шматочками лимона і присипають зверху зеленню. Поряд з такими, простими способами подачі, існують і складніші і цікаві варіанти, наприклад, скласти зі шматочків риби троянди.

Цікаві статті про корисну рибу:
https://top-shimano.com.ua/

Засолювання форелі сухим способом
5 (100%) 1 vote

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *